شیوه شکل گیری اثر انگشت بسیار شگفت انگیز است. اثر انگشت در جنین و پیش از این که نوزاد متولدشود وجود دارد. یعنی اثر انگشت زمانی بوجود می آید که بچه در رحم مادرش در حال تکامل یافتن است
فشاری که بر اثر لمس کردن بر انگشتان نوزاد وارد میآید و محیطی که در مجاورت انگشتان او است چیزی به نام خطوط اصطکاکی در انگشتانش ایجاد می کند که همان خطوط ضعیفی است که شما بر روی انگشتان دست ها و پاهایتان می بینید.
این خطوط زمانی که جنین به 6 ماهگی می رسد، یعنی سه ماه قبل از تولد او تکمیل می شود.
تشکیل اثر انگشت در قالب زیست شناسی تکاملی می گنجد. اثر انگشت ما منعکس کننده محیطی است که هنگامی که حیاتمان را آغاز می کردیم با آن مواجه
بوده ایم. برخی از دانشمندان معتقدند اثر انگشت یک فرد حتی میتواند درباره سلامتی کلی ما چیزهایی بگوید.
خلاصه این که ایجاد الگوی خطوط در بالای انگشتان ما نه فقط به عوامل ژنتیکی مربوط است بلکه به شرایط فیزیکی منحصر بفردی مانند محل دقیق جنین در رحم مادر و همچنین چگالی مایع آمنیوتیک (مایعی که جنین را احاطه می کند) بستگی دارد.
همین نکته می تواند توضیح دهد که چرا دوقلوهای مشابه دارای کد ژنتیکی مشابهند اما اثر انگشتانشان با هم متفاوت است. همچنین، شرایط پزشکی جالب توجهی مانند بیماری ژنتیک آدرماتُگلیفیا (adermatoglyphia) وجود دارد که در اثر آنها بعضی از افراد در واقع
اثر انگشت ندارند.
پس از بررسی های مختلف پزشکی بر افراد مختلف ثابت شده است که عمر انسان از 130 سال بیشتر نخواهد بود و هیچ انسانی بالاتر از این رقم عمر نخواهدکرد. با بررسی های مختلف روی مرگ و میر افراد مختلف و همچنین روی افرادی که عمر زیادی داشته اند به این نتیجه دست یافته اند حفاظت از سلامتی انسان و پیشگیری از روند پیری جزو اولویت های این محققان بوده است .
یک تحقیق جدید نشان میدهد که عمر طبیعی انسانها محدوده مشخصی دارد و بسته به ویژگیها و محدودیتهای بیولوژیکی، نمیتواند از آن محدوده فراتر رود.
بر اساس نتایج این تحقیق ،طول عمر انسان ثابت است و با پیشرفت علم پزشکی و کاهش مرگ و میر، از آن حد بیشتر نخواهد شد.
کارشناسان در این تحقیق با بررسی دادههای جمعیتی (دموگرافیک) میگویند، تعداد سالهایی که یک انسان میتواند زندگی کند یک سقف طبیعی دارد؛ که البته به دلیل عوامل بیولوژیکی میتواند کاهش یابد.
به گفته آنها، حتی در صورتی که دانشمندان با پیشرفت علم بتوانند روند پیری را آهسته کنند، باز هم عوامل زیادی هستند که همچنان میتوانند منجر به مرگ انسانها شوند.
متخصصان ژنتیک ، میگویند «تردیدی نیست که این روندهای طبیعی و ذاتی پیر شدن در درون انسانها، طول عمر ما را محدود میکنند»
متغیرهای ژنتیکی بسیار زیادی هستند که میتوانند اثرات بدی بر روی شما در دوران پیری بگذارند. چه کاری از دستتان بر میآید؟ میخواهید برای همه آنها دارو بسازید؟
رکورد طولانیترین عمر در اختیار یک زن فرانسوی به نام ژان کالمان است که در سال ۱۹۹۷ میلادی در ۱۲۲ سالگی درگذشت.
بر اساس تحقیق جدیدی ،جمعیت جهان باید ده هزار بار بزرگتر از آنچه که امروز هست باشد تا کسی شانس رسیدن به عمر ۱۲۶ سال را داشته باشد.
این نتیجه احتمالا موجب بالا گرفتن این بحث در میان دانشمندان و متخصصان خواهد شد که آیا در این صورت باید از تلاش برای حفاظت از سلامتی انسانها و تحقیق برای کند کردن روند پیری دست برداشت؟