یک ایده ی اشتباه وجود دارد که ما تنها از 10 درصد ظرفیت مغز خود استفاده می کنیم.بسیاری از مردم این را باور کرده اند وبه عنوان واقعیت پذیرفته اند.
دنیای علم ثابت کرده که با افزایش ارتباط و اتصال سلول های عصبی به یکدیگر تواناییهای مضاعفی در اختیار ما قرار می گیرند.مثلا موسیقی دانانی که سازهای زهی می نوازند، بخش های بیشتری از مغز خود را به کار میگیرند تا بتوانند ازحرکات سریع تری برخوردار باشند. همچنین رانندگانی که برای سالهای متمادی رانندگی می کنند موفق شده اند ارتباط زیادی میان بخشهای داخلی مغز خود به وجود آورند. به همین دلیل است که آنها کمتر تصادف می کنند.
این یافته ها قانونHepp را به اثبات رسانده است. قانونی که اعلام میدارد، سلولهای عصبی که باعث فعال شدن یکدیگر شده و انعطاف پذیری عصبی را به وجود می آورند، به مغز ما این توانایی را می دهند تا ساختار فیزیکی خود را تغییر داده و بر مبنای تجربیات تکرار شونده، رفتار وافکار را تنظیم کنند.
مغز ما در طول یک روز ودر هر دقیقه با چالش هایی داخلی روبه روست. مبارزه ای که در ارتباط با تصاحب قشر مغز است. تجربیات، احساسات، رفتار و حتی افکار مداوم به معنای واقعی کلمه در حال تغییر دادن وشکل دادن به مغز ما هستند. شما به طور ارادی یا از مغز خود استفاده می کنید یا نمی کنید. هر اتصالی که مورد استفاده قرار نگیرد به خواب می رود تا منابعی که برای تقویت ارتباطات مورد نیاز است واغلب مورد استفاده قرار می گیرند، آزاد شوند.
اسکن های مغزی نشان میدهد حتی زمانی که انسان ها در خواب به سر برده یا در حال استراحت هستند، بازهم فعالیتهایی از جانب مغز آنها انجام میشود. نه فقط تمامی 86 میلیارد سلول عصبی به یک مرتبه فعال می شوند، بلکه آن ها همواره در یک وضعیت آماده به کار قرار میگیرند.
شواهد نشان می دهد در طول یک روز شما از 100 درصد توان مغزی خود استفاده می کنید. حتی زمانی که در خواب به سر می برید، بخش هایی همچون بخش قشر پیشانی که وظیفه کنترل کردن چیزهایی همچون خودآگاهی وتفکرات سطح بالا را بر عهده دارند یا بخش های حسی که به مردم کمک میکنند با محیط اطراف خود در تعامل باشند همواره فعال هستند.
مشخص است که ما به طور مجازی از هر یک ازبخش های مغز استفاده میکنیم وتقریبا بخش اعظمی از مغز به صورت تمام وقت فعال است.
مغز برای اینکه بتواند همواره در وضعیت فعال قرار داشته باشد به مقدار خیلی زیادی انرژی نیاز دارد. در حالی که مغز تنها 2درصد از وزن بدن را شامل می شود اما در مقابل 20درصد اکسیژن و25 درصد از گلوکزخون را مصرف میکند.
اندازه مغز نسبت به بزرگی جثه حیوانات می تواند متفاوت باشد. تعداد سلول های عصبی درانسان ها بیش از سایر حیوانات است. بااین حال فرآیند سوخت رسانی به مغز بسیار پیچیده بوده ونسبتی میان اندازه بدن وتعداد سلول های پایدارعصبی وجود دارد.
اختراع دستگاه طبخ غذا عاملی شد تا مغز ما به آرامی قدرت خود را به دست آورد وبه بهترین وکارآمدترین شکل ممکن انرژی دریافتی را مورد استفاده قرار دهد.
مغز به آن اندازه انرژی در اختیار ندارد تا در آن واحد روی بیش از یک موضوع متمرکز شود.
بنابراین واقعیت درست این است که ما موفق شده ایم تنها 10درصد از عملکرد مغز خود را درک
کنیم.
بدون دیدگاه