بدون دیدگاه

حکایت فرهنگ غلط تغذیه که در کشورمان حاکم شده

این روزها وقتی در خیابان راه
می روید ممکن است بوی خوش غذای خیلی از رستوران ها به مشامتان برسد که اغلب مربوط به غذاهای حاضری ساده ، مدرن و مشتری پسند است که به راحتی نمی توانید از ان بگذرید.
اگر زیاد بیرون از خانه هستید ویا در منزل حوصله و وقت آشپزی ندارید و از قضا دلتان یک غذای خوشمزه می خواهد، احتمالا به یک گزینه فکر می کنید «فست فود»
فست فود در خیلی از کشورها شامل انواع ساندویچ ها ، برگر ها،پیتزا،
سوخاری ها ، سیب زمینی سرخ کرده ، نوشابه گازدار و …است. در واقع فست فود ها غذاهای نیمه آماده را خیلی سریع تحویل مشتری می دهند.. جف آردر می‌گوید: ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که پیتزا زودتر از نیروی پلیس به خانه‌هایمان می‌رسد برخلاف آنچه فکر می‌کنیم، عرضه ی این نوع غذا ها، پیشینه ی تاریخی دارد و مختصبه قرن حاضر نیست.
در روم باستان ، شرق آسیا ، خاور میانه ، هند و غرب آفریقا و …. دکه های فروش غذاهای گرم مانند نودل، فلافل و … وجود داشت
اما فست فود به شکل امروزی در سال ۱۹۱۲ و دررستورانی با نام اتومات با شعار » ما کار مادران را کم کرده ایم « د ر نیویورک افتتاح شد که در آنها غذاهای از پیش آماده را در محفظه‌های گرم کنندهٔ شیشه‌ای قرار می‌دادند و مشتریان از طریق دستگاه‌های سکه‌ای اقدام جبه خرید آن می‌کردند. بعد از اتومات شرکتهای آمریکایی زیادی مانند وایت‌کسل (قلعهٔ سفید) و مک‌دونالد از مشهورترین رستوران های زنجیره ای فست فود شدند.
امادر جواب این سوال اینکه فست فود از کجا و چگونه وارد ایران شد باید گفت ،، مردم ایران عادت به خوردن ساندویچ نداشتند، اما سربازان و جنگنده ها بخاطر کمبود وقت مجبور بودند غذای خود را لای نان بپیچند. قزاق ها بعد از خوردن آبگوشت، مواد خشک آن (گوشت، سیب زمینی، نخود و …) را لای نان سنگک می‌گذاشتند و هنگام کشیک جلوی سفارتخانه ها و اماکن دولتی به راحتی با خود حمل می‌کردند. قبل از آن سربازان داریوش هم نان می‌پختند و داخل آن را با پنیر و خرما پر می‌کردند که بسیار مقوی و سالم بود. از سال 1330 تا 1350 ساندویچ فروشی های زیادی در تهران تاسیس شد و در سال 1340 بود که همبرگر وارد ایران شد و طرفداران زیادی پیدا کرد
فست فود نماد زندگی مدرن و ماشینی است. اگر وجه مثبت سریع اماده شدن فست فود را کنار بگذاریم؛ نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد، افرادی که در یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود فست فود می‌خورند، نسبت به سایر ین کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت می‌کنند.و، با چاقی و مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
علاوه بر آن فست فود ها که با
گوشت های فرآوری (سوسیس،‌کالباس و …)تهیه می شوند دارای پروانه بهداشتی هستند اما در این فرآورده های غذایی از ترکیباتی مانند رنگ دهنده ها، ‌ادویه جات، ‌روغن و … استفاده می شود که باعث بروز عوارض شدیدی مانند سرطان سیستم گوارشی، ایجاد انوا ع حساسیتها، زخم معده، افزایش کلسترول و بیماری های گوارشی و قلبی و … می شود
تحقیقات نشان می دهد، مصرف فست فود به دلیل حجم بالایی از چربی و شکر توسط مادران باردار می تواند سبب تولد نوزادانی با بیماری های مختلف جسمی و روحی مانند بیماری ADHD یا همان اختلال بیش فعالی شود که مشکلاتی چون پرخاشگری، عصبی بودن، عدم تمرکز بر روی کارها، مشکلات یادگیری ، تغذیه ای و … را به همراه دارد و می تواند تا سنین بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند .از این رو کارشناسان به زنان باردار پیشنهاد می کنند برای کاهش درصد ابتلای نوزاد خود به این بیماری ها ، رژیم غذایی سالمی متشکل از موادغذایی طبیعی و سالم این دوران استفاده کنند.
در زندگی امروز فست فود ها به رژیم غذایی ما اضافه شده اند و حذف آنها امکان پذیر نمی باشد اما بهتر است تا حد ممکن جای استفاده از این غذاهای چرب و پر ادویه از فست فود های سالم و سنتی استفاده کنیم؛ مخلوط میوه ها و سبزی ها؛ تخمه ها و تنقلات قدیمی، میوه های خشک شده ( توت، آلو، پسته، انجیر، خرما و …) که نه تنها باعث بیماری نمی شوند، بلکه ‌فواید زیادی برای بدن انسان نیز به همراه دارد.

You might also like
روانشناسی, فرهنگ

More Similar Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست