بدون دیدگاه

دانستنی‌هايی دربـــــــــــــاره كافئين

اکثر ما هر روز کافئین را مصرف می‌کنیم، اما واقعاً چقدر درباره ی این ماده اطلاعات داریم؟
این ماده ی طبیعی با طعم تلخ، سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و سرحال تان می کند. مصرف این ماده با دوز پایین، برای سلامتی مفید است و باعث افزایش حافظه، تمرکز و سلامت روانی می‌شود. مخصوصا قهوه، که منبع عمده‌ی کافئین است، دارای فواید زیادی برای بدن شامل کاهش خطر آلزایمر و برخی سرطان‌های خاص می باشد. اما مقادیر زیاد این ماده می‌تواند باعث تپش قلب، بی‌خوابی، اضطراب و خستگی شود. قطع ناگهانی استفاده از این ماده می تواند باعث عوارضی از قبیل سردرد و کج خلقی شود. در این مطلب به 24 مورد از نکات خواندنی درباره کافئین اشاره کرده‌ایم:

  1. كافئين ماده شيميايي و خوردني است كه در مواد مختلفي مثل چاي، قهوه و شكلات وجود دارد.
  2. بين 10 تا 20 گرم كافئين مي‌تواند موجب مرگ افراد شود. اين ميزان برابر است با 6049 گالن قهوه.
  3. قهوه‌هاي تيره كافئين كمتري نسبت به قهوه‌هاي روشن دارند.
  4. قهوه به طور معمول 3 برابر چاي و نوشابه كافئين دارد.
  5. حساسيت به كافئين ارثي و ژنتيكي است.
  6. بعضي از گل‌ها داراي شهدهايي هستند كه حاوي ميزان كمي كافئين است. اين شهدها باعث مي‌شوند كه حشرات باز هم به سمت آن گل‌ها بروند. همچنين تحقيقات نشان مي‌دهند كه كافئين به بهبود و افزايش حافظه بلندمدت زنبورها كمك مي‌كند.
  7. مصرف متعادل كافئين در روز 200 تا 300 ميلي گرم است. مقادير بالاتر از 500 تا 600 ميلي گرم زياد و سنگين تلقي شده ومنجر به بي‌خوابي، تحريك پذيري وضربان قلب شديد مي‌شود.
  8. در سراسر جهان 90 درصد از بزرگسالان به نحوي كافئين مصرف مي‌كنند.
  9. فنلاند بيشترين ميزان كافئين را نسبت به ديگر كشورها مصرف مي‌كند. يعني به طور متوسط 400 ميلي گرم در روز. پس از فنلاند نيز سوئد، دانمارك، نروژ، بلژيك، هلند، آلمان، اتريش، سوييس و فرانسه قرار دارند.
  10. زنان قهوه را 25 درصد سريع‌تر از مردان متابوليزه مي‌كنند.
  11. كافئين خالص، يك پودر تلخ و سفيد و به شدت سمي است.
  12. كافئين بعد از 15 تا 20 دقيقه شروع به تاثير گذاري مي‌كند و اثرات آن معمولا 8 تا 14 ساعت ادامه پيدا مي‌كند. البته اين ميزان به جنسيت، سن، وزن و حتي نژاد افراد بستگي دارد.
  13. بجز قهوه وچاي حدود 60 گياه ديگر هم هستند كه حاوي كافئين‌اند.
  14. كافئين فعاليت سيستم گوارشي را افزايش مي‌دهد و همچنين بسيار اسيدي است، يعني ريسك ابتلا به اسهال را افزايش مي‌دهد.
  15. كافئين نخستين بار در سال 1819 با همكاري يك دانشمند و نويسنده آلماني كشف شد.
  16. مصرف حدود 250 ميلي گرم كافئين در طول روز، كه برابر با حدود 2 تا 3 فنجان قهوه است، هوشياري را افزايش داده، تمركز را بهبود مي‌بخشد، استرس را از بين مي‌برد و حتي ممكن است باعث افزايش طول عمر و كاهش خطر ابتلا به نارسايي قلبي نيز بشود.
  17. مصرف قهوه ريسك ابتلا به ديابت نوع 2 و بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد.
  18. كساني كه سيگار مي‌كشند كافئين را 50 درصد سريعتر از كساني كه سيگار نمي‌كشند متابوليزه مي‌كنند.
  19. يك گرم كافئين(برابر با 6 فنجان قهوه غليظ) مي‌تواند باعث بي خوابي، بي قراري، زنگ زدن گوش‌ها، گيجي، لرزيدن، ضربان قلب نامنظم، تب، استفراغ و اسهال شود. مسموميت شديد همچنين ممكن است باعث تهوع، تشنج و خونريزي گوارشي شود.
  20. نوشيدني انرژي زا تقريبا نصف يك فنجان قهوه كافئين دارد.
  21. از ميان شغل‌هايي كه بيشترين ميزان مصرف كافئين را دارند مي‌توان، دانشمندان، تكنسين‌هاي آزمايشگاه، بازاريابان، مديران آموزشي، نويسندگان، پزشكان، تهيه كنندگان غذا و متخصصان مالي را نام برد.
  22. مطالعات نشان مي‌دهند كه قهوه مي‌تواند به مبارزه با افسردگي كمك كند. هرچند مصرف بيش از حد كافئين، يعني مصرف بيش از 400 ميلي گرم در روز، ريسك ابتلا به افسردگي را كاهش مي‌دهد.
  23. كافئين مي‌تواند به ميزان كمي باعث افزايش سطح متابوليسم شود اما شواهد كافي براي نشان دادن تاثير آن در كاهش وزن وجود ندارد.
You might also like
تغذیه, سلامتی

More Similar Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست